Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης της Ματίνας Παράσχου – Σμυρνιώτη συμπληρώνοντας 27 χρόνια πρωτοπορίας στην εκπαίδευση, διοργάνωσε μια εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σπουδών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης σε συνεργασία με τη UNICERT,  αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου στην Ελλάδα.
Η UNICERT είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για την προώθηση Προπτυχιακών – Μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου διά ζώσης και εξ αποστάσεως, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Όσοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο, είχαν την τύχη να  γνωρίσουν τα προγράμματα σπουδών για απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ενηλίκους που τους  ενδιαφέρουν τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα και η επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το Πανεπιστήμιο Frederick ακολουθεί διεθνείς πρακτικές σε σχέση με την οργάνωση και διοίκησή του και λειτουργεί σε δύο πόλεις, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Το ανώτατο διοικητικό σώμα του πανεπιστημίου είναι το Συμβούλιο το οποίο έχει την ευθύνη της διοίκησης για όλα τα μη ακαδημαϊκά θέματα.

Το ανώτατο ακαδημαϊκό σώμα του Πανεπιστημίου είναι η Σύγκλητος. Η Σύγκλητος έχει την ευθύνη των ακαδημαϊκών λειτουργιών του Πανεπιστημίου, δηλαδή της διδασκαλίας, των προγραμμάτων σπουδών, της προώθησης της επιστημονικής έρευνας και οποιαδήποτε άλλη ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Της Συγκλήτου προΐσταται ο Πρύτανης ο οποίος εκλέγεται από όλα τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου.  Σε όλα τα σώματα του Πανεπιστημίου μετέχουν και εκπρόσωποι των φοιτητών που εκλέγονται από την φοιτητική κοινότητα.

Η κυρία Παράσχου στην εισήγησή της μίλησε για τα 27 χρόνια πορείας της σχολής της τα οποία στηρίζονται στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική της μεθοδολογία και στο γεγονός ότι διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία με αποτέλεσμα οι εκπαιδευόμενοι να αφομοιώνουν καλύτερα τη γνώση σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας.

Πάνω από 7.000 παιδιά, νέοι και ενήλικοι, έχουν εκπαιδευτεί από το 1991 έως και σήμερα

Επίσης έγινε ενημέρωση και για τα μαθήματα γύρω από την επιστήμη της Ρομποτικής που έχουν ξεκινήσει από την περυσινή χρονιά στο εκπαιδευτικό κέντρο της κυρίας Παράρχου στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μέρος της εκδήλωσης, καθώς και τις δηλώσεις της κυρίας Παράσχου και του κ. Κόλλια, εκπροσώπου του Πανεπιστήμιου Frederick στην Ελλάδα.