ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 • ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΕΩΣ 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
 • ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΕΩΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες Α,Β,Γ, (υψηλής, μεσαίας και χαμηλής επικινδυνότητας)

Στις επιχειρήσεις των κατηγοριών Β και Γ και εφόσον απασχολούνται έως 50 εργαζομένους , μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας οι ίδιοι οι εργοδότες έχοντας λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση μέσω σεμιναρίου διάρκειας 35 και 10 ωρών αντίστοιχα.

Επιχειρήσεις που ανήκουν στην Γ κατηγορία επικινδυνότητας (σεμινάριο 10 ωρών):

 1. Εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες , μεταφορές, αποθηκεύσεις.
 2. Ασφάλειες, διεκπεραιώσεις υποθέσεων, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων και λοιπές υπηρεσίες, γραφεία, επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών.
 3. Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Επιχειρήσεις που ανήκουν στην Β κατηγορία επικινδυνότητας (σεμινάριο 35 ωρών):

 1. Επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων. Συνεργεία επισκευής μεταφορικών μέσων (Ηλεκτρολογεία, Φανοποιεία, Ταπετσαρίες, Βουλκανιζατέρ, βαφές αυτοκινήτων κλπ.).
 2. Πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων. Αποθήκευση και μεταφορά καυσίμων γενικά (π.χ. όλα τα βενζινάδικα)
 3. Επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Παρασκευή και επεξεργασία ειδών διατροφής  και ποτών.
 4. Επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο .Κάθε είδους κατεργασία ξύλου (π.χ. κατασκευή και τοποθέτηση, κουφωμάτων, ντουλαπιών, κατασκευή επίπλων κλπ.).
 5. Επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα και γούνα.
 6. Μονάδες παραγωγής και διακίνησης σκυροδέματος, τοποθέτηση τεντών, επεξεργασία χάρτου, εκτυπώσεις εκδόσεις, κατασκευή προϊόντων από πλαστικό, τοποθετήσεις και κατεργασία υαλοπινάκων, τοποθετήσεις κοινών κλιματιστικών, κατασκευή και αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες , λοιπές που δεν αναφέρονται στις προηγούμενες επιχειρήσεις, κλπ.
 7. Οικοδομικά και άλλα παρόμοια επαγγέλματα.

 

Οι εργοδότες των επιχειρήσεων Β κατηγορίας επικινδυνότητας για να μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα διάρκειας 35 ωρών και να γίνουν Τεχνικοί Ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να διαθέτουν και να προσκομίσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων που απασχολούν.

 

Οι εργοδότες των επιχειρήσεων Γ κατηγορίας επικινδυνότητας μπορούν να επιμορφωθούν με σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών και να ασκήσουν έπειτα τις υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφαλείας.

 

Επικοινώνησε τώρα με το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ προκειμένου να ενημερωθείς για τα προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας σε ημέρες και ώρες που εξυπηρετούν εργοδότες και εργαζομένους.

Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σου.