ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων”

Το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ  αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας» . Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι επιτυχόντες του προγράμματος έχουν δυο επιλογές τις εξής :

  • Εργασία στο Δήμο πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα
  • Εργασία στο Δήμο τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα και μια (1) ημέρα την εβδομάδα κατάρτιση και δωρεάν απόκτηση πιστοποιητικού δεξιοτήτων

Η δράση της κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει το ακόλουθο εκπαιδευτικό αντικείμενο :

Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων : στοιχειώδεις , βασικές, προχωρημένες. Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν θα συμμετάσχουν, μετά το πέρας σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Η επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης από τον άνεργο δεν απαιτείται από το πρόγραμμα , αλλά εφόσον είναι επιτυχής η εξέτασή του , ο άνεργος θα αποκτήσει εγκεκριμένο πιστοποιητικό χρήσης προγραμμάτων υπολογιστών το οποίο θα δύναται να το χρησιμοποιήσει σε όλες τις προκηρύξεις του δημοσίου. Η παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και συνεπώς ο ωφελούμενος θα εργάζεται 4 ημέρες . Πληροφορίες στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr

Για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2710238821 & 2710242188 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και στέλεχος του κέντρου μας θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.
Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σου.

SONY DSC