Επόμενες Εξεταστικές  Πιστοποίησης  ΚΕΑΤ

20 Ιουνίου έως 07 Ιουλίου και 19 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου (για όσους έχουν περάσει με επιτυχία το σεμινάριο)

Το «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ» ΚΔΒΜ1 ME AMEA  υλοποιεί προγράμματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille με πιστοποίηση.

Τι είναι ο κώδικας Braille ;

Πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών.

Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες. Η κάθε γλώσσα έχει φυσικά και τις ιδιομορφίες της στο σύστημα αυτό.

Ποιους αφορά ;

Καθηγητές, δάσκαλους, νηπιαγωγούς και όλους όσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν ή ανήκουν στην κατηγορία της ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης. Μαθήματα Braille, κάνουν επίσης και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές ψυχολόγοι, οι οποίοι διορίζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Τα μαθήματα παρακολουθούν και αρκετοί γονείς. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς των παιδιών με αναπηρία ή κάποιος αδερφός ή συγγενής να γνωρίζουν τη γραφή ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά με τα μαθήματα στο σπίτι.

Πόσο διαρκεί ο κύκλος μαθημάτων ;

Η εκμάθηση διαρκεί 52 ώρες, περίπου 2 μήνες. Περιλαμβάνει θεωρία από εξειδικευμένο δάσκαλο και πρακτική εξάσκηση πάνω σε γραφομηχανές ειδικά κατασκευασμένες για τυφλούς. Στο τέλος των μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης απαραίτητη για τις εξετάσεις πιστοποίησης από το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών).

 

Με την πιστοποίηση αυτή εγγράφεστε στον πίνακα αναπληρωτών με επιπλέον 1,5 μόρια.

  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
  • Ολιγομελή τμήματα

Πληροφορίες στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Δούνια 1, Τρίπολη

Τηλ. : 2710238821 & 2710242188

e-mail: fktri@tri.forthnet.gr

www.paraschou.gr

Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σου.