13 Σεπτεμβρίου 2021

Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Τρίπολης – Ματίνα Παράσχου» και αυτή τη χρονιά δηλώνει το «παρών» στον χώρο της εκπαίδευσης και εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και εισαγάγει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής.

Η εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελεί πλέον μια αναγκαία επιλογή για γονείς και μαθητές, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, αλλά και να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις σε επίπεδο τεχνολογίας.

Στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ η εκπαίδευση γίνεται αποτελεσματική με ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, χρονικά οριοθετημένο, με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους. Ο μαθητής μαθαίνει επεξεργασία κειμένου προκειμένου να μπορεί να αναπτύσσει τις εργασίες του, δημιουργία λογιστικών φύλλων, για να μπορεί να κάνει υπολογισμούς,  γραφήματα , συγκεντρωτικούς  πίνακες,  μαθαίνει να  δημιουργεί τις δικές του  παρουσιάσεις  με κείμενα, γραφήματα, εικόνες και βίντεο . Επίσης εκπαιδεύεται στο σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, και στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ημερολόγιο, διαχείριση εργασιών, διαχείριση επαφών, σημειώσεων)  .Τέλος  μαθαίνει να κινείται στον κυβερνοχώρο  με ασφάλεια και ξεκινά  με τις βασικές έννοιες και εντολές του προγραμματισμού  ώστε να εκτελεί  αλγορίθμους  για την επίλυση ενός προβλήματος.

Το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ  τα τελευταία χρόνια , έχει εισάγει στην ύλη των παιδικών  τμημάτων την Ρομποτική και επίσημα φέτος ανακοινώνει και τη συνεργασία του με τον  STEM EDUCATION  (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών). Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του STEM EDUCATION στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts) .

«Πώς μπορούμε να κάνουμε τη μάθηση να αποκτήσει τέτοιο νόημα για τους μαθητές ώστε να παραμένουν στο σχολείο, να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, και με επιτυχία να αποφοιτούν από το λύκειο προς την  τριτοβάθμια εκπαίδευση ή προς μια εργασία της επιλογής τους;»

 Η απάντηση είναι … “απλή”:

Οι μαθητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να αντιληφθούν ότι η δική τους ευημερία εξαρτάται από την ποιότητα του πλανήτη. Η όποια εκπαίδευσή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει και την εκπαίδευση σε θέματα όπως: την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της εναπομένουσας βιοποικιλότητας, την προστασία και την πρόσβαση σε πηγές νερού κ.α. Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα – προκλήσεις τα οποία όμως έχουν περιβαλλοντικές, κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές επιδράσεις. Ένα έθνος με βαθιές γνώσεις όχι μόνο διαβάζει, αλλά υπολογίζει, εξετάζει και καινοτομεί.

Ο STEM Education έχει υιοθετήσει στις δράσεις του , τους 17 στόχους του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas, ο STEM Education αναπτύσσει τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με αυτή την κατεύθυνση.

Σκοπός μας είναι:

Η δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας .
Η ανάπτυξη εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους και εφαρμογές του Engineering και του Coding με έμφαση στην εκπαιδευτική  ρομποτική.
Η ανάπτυξη της τεχνολογικής γνώσης και η ενίσχυση της σχολικής επίδοσης που αφορά την καλύτερη και αποδοτικότερη κατανόηση των πρακτικών μαθημάτων – φυσική, μαθηματικά, πληροφορική.
Η ενίσχυση και η  ανάπτυξη κριτικής σκέψης καθώς και τη  επίλυση σύνθετων προβλημάτων.

Εάν θέλετε να γνωρίσετε και εσείς από κοντά τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς, τις απλές και σύνθετες μηχανές καθώς και τον SPIKE , επισκεφθείτε το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ,

Ελ. Βενιζέλου και Δούνια 1  – Τρίπολη

Τηλ. Επικοινωνίας : 2710-238821-242144-242188

Καλή σχολική χρονιά!